Pressen

EFTERLYSNING! Vi har brug for masser af tasker!

Brugte tasker gavner voldsramte kvinder

Første januar 2016 stoppede en forsøgsordning, som gav kvinder på krisecentre et tilbud om at få fire gratis psykologtimer. Ordningen var finansieret af satspuljemidler og fik i 2015 en positiv evaluering af Socialstyrelsen. Leder af Krisecenter Viborg, Jane Madsen, oplever, at Krisecentrets kvinder mangler psykologtimerne. Timerne med psykologen er med til at bryde kvindernes mønster med at vende tilbage til en voldelig partner. De færreste har mulighed for selv at betale.

Tasker og rendemasker

Zonta Viborg har derfor slået sig sammen med en række lokale forretninger om indsamling af tasker, der lørdag den 10. marts vil blive solgt i Pakhuset i Viborg. Overskuddet fra taskesalget vil gå til psykologhjælp til kvinderne på Krisecentret i Viborg.

Samtidig med salget af tasker vil aktive damer præsentere og inspirere til netop deres yndlingshåndarbejde. Der vil være noget for enhver smag indenfor strik, patchwork og broderi.

I Pakhusets mellemetage vil Hanne Christensen fra Butik Hasselgren i Dollerup fortælle om sin virksomhed og desuden vise et bredt udvalg af tøj og produkter fra butikken.

Jane Madsen, Leder af Krisecenter Viborg, vil være til stede hele dagen og fortælle om Krisecentrets arbejde. Arrangementet bliver afholdt fra kl. 10 – 14.30.

 

Aflevering af tasker

Taskerne kan afleveres fra nu af og vil blive afhentet løbende af Zonta Viborg, som sørger, at de bliver klar til salg den 10. marts. Zonta Viborg tager imod både store og små tasker, vintage, retro, tasker til rejser, fritid, skole, arbejde eller selskaber.

Du kan aflevere din taske følgende steder:

  • På Brændpunktet, Ll. Sct. Hans Gade7
  • Hos Continental i St. Sct. Peder Stræde 5
  • Hos Ulla Gjørup Andersen, Overdamsvej 9
  • Hos Café Kunst, Sct. Mathiasgade 70
  • I Sct. Mathias Centret hos Rass & Aas
  • Hos CowConcept, Skottenborg 12-14 fredag den 23. februar kl. 12-17
  • Hos Lone Markussen, Madekildeengen 40 (i carporten), 8850 Bjerringbro

Læs mere om projektet på Zonta Viborgs hjemmeside: Viborg.zonta.dk.

Hank op i dig selv, ryd op i skabet, støt en god sag!

 

 

Zonta Viborg indsamler igen i år tasker til videresalg. – I år til gavn for Krisecenter Viborg.

 

Zonta Viborg er en klub for kvinder, der gennem arrangementer og projekter støtter kvinder, der har det svært/er udsatte.

I 2018 støtter vi i Zonta Viborg Krisecenter Viborg. Zonta Viborg har tidligere støttet Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, bydelsmødre, mødrehjælpen, Hjerteforeningen og Krisecenter Viborg. Internationalt er vi med til at støtte projekter mod vold, forbedre kvinders rettigheder og kvinders vilkår generelt.

 

 

Zonta er et spændende nationalt og internationalt netværk af professionelle og ressourcestærke personer, overvejende bestående af kvinder med selvstændig beslutningskompetence i erhvervslivet. Zonta er en af verdens førende kontakt- og serviceorganisationer for kvinder. Zonta styrker kvinder overalt i verden gennem serviceprojekter og er talerør for kvinders rettigheder.

Zonta er en uafhængig international NGO organisation med konsultativ status i ECOSOC og ILO, og deltagelsesstatus i The Council of Europe.

Zonta har mere end 30.000 medlemmer fordelt på ca. 1.200 klubber og 67 lande.

Zonta har 23 klubber i Danmark med ca. 600 medlemmer, fordelt på mere end 100 forskellige erhverv.

Den første Zonta Klub blev stiftet i USA i 1919. Zonta International vil derfor fejre sin 100 år fødselsdag til næste år.